پرورش انواع حلزون ,

menuordersearch
newtojihi.ir
قبلی
بعدی

پرورش انواع حلزون

(0)
(0)

1402

پرورش انواع حلزون
سال تهیه طرح
1402
تعداد
+
_
عدد
80,000 تومان
موجود

آشنایی با حلزون Snail

حَلَزون یا لیسَک نوعی نرم‌تن در رده شکم‌پایان است. علت اینکه حلزون را در رده شکم‌پایان قرار داده‌اند؛ این است که در حقیقت تمام قسمت زیرین بدنش، پای آن به‌شمار می‌رود.

زیست‌شناسان تا به امروز بیش از ۳۰ هزار گونه حلزون را شناسایی کرده‌اند. حلزون از محیط زیست بسیار متنوعی برخوردار است. محل زندگی بعضی از گونه حلزونها در دریا بوده و بعضی از گونه‌های آن در آبهای شیرین یا در باغ‌ها زندگی می‌کنند. حلزون از انواع گیاهان تغذیه می‌کند.

ظاهر حلزون

بدن شامل قسمت‌های زیر است: سر که دارای یک جفت بازوی حسی است، یک پای شکمی و پهن عضلانی که نوعی عمل خزیدن را انجام می‌دهد و یک توده احشایی پشتی و گنبد مانند که بیشتر اندامهای داخلی در آن جای داشته‌اند.

(حلزونها معمولاً صدف دارند اما برخی از گونه‌های بی‌صدف آن نیز مشاهده شده‌است. چشم حلزون معمولاً بر روی دو تا شاخک بر روی سر آن قرار گرفته‌است) مرحله لاروی حلزون ولیگر نام دارد که مجهز به یک کمربند مژکی ظریف است و آن را به عنوان عضو شنا بکار می‌برد. قسمت پشتی ولیگر بعداً کاملاً بزرگ می‌شود و توده احشایی در حال رشد به سمت پشت برآمدگی می‌یابد. اما این رشد رو به بالا در طرف راست و چپ بطور یکسان صورت نمی‌گیرد و نتیجه آن پیچ‌خوردگی توده احشایی و صدفی است که روی این توده را می‌گیرد.

راه رفتن

حلزون را حتماً دیده‌اید و حتماً به راه رفتن این جانور توجه کرده‌اید. دیده‌اید با آنکه پا ندارد ولی خیلی راحت بر روی زمین جابجا می‌شود. حلزون را نرمتنی شکمپا می‌نامند چرا که در حقیقت تمام قسمت زیرین بدنش، پای آن به‌شمار می‌رود. پس حلزون پایی دارد بسیار پهن و صاف و به کمک عضلات آن خود را بر روی زمین می‌لغزاند و به این گونه روی زمین راه می‌رود. این جانور برای آنکه حرکات خود را آسان‌تر انجام دهد، از غده‌هایی که در پا-شکم خود دارد ماده‌ای چسبناک می‌تراود و جاده خود را لیز و هموارتر می‌کند. این ماده چسبناک باعث می‌شود تا حتی اگر حلزون از روی یک لبه تیغ عبور کند بدنش آسیبی نبیند و در صورت عبور از یک سطح خیلی لیز می‌تواند سر بخورد.

رشد

رشد رو به بالا همچنین سبب می‌شود که لوله گوارشی به شکل U درآید و مخرج کاملاً به دهان نزدیک شود. مجموعه توده احشایی ولیگر نسبت به بقیه بدن معمولاً معادل ۱۸۰ درجه در خلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت می‌چرخد. در نتیجه فضای جبه در جلو و در بالای سر قرار می‌گیرد، آبششها جلویی می‌شوند، مخرج سوراخهای دفعی و تناسلی همه همگی در جلو قرار می‌گیرند و به فضای جبه باز می‌شوند. لوله گوارشی از شکل U به صورت یک قطعه درمی‌آید و قلب می‌چرخد.

تحول به صورت تابیدگی بدون تردید نوعی سازگاری با روش زندگی در حال بلوغ است. حلزونها با عقب کشاندن بدن به درون صدف از خود محافظت می‌کنند و چون صدف یک دهانه بیشتر ندارد، باز شدن دهان و مخرج در یک جا نوعی مزیت محسوب شده و دهان نزدیکتر به زمین خواهد بود. در عین حال با این پیچیدگی قسمت‌های سنگین بدن از سر راه دور شده، در روی قسمت عقبی بدن واقع می‌شوند. در نتیجه مرکز ثقل طوری جابجا می‌شود که حرکت شکم پای صدف‌دار آسانتر شود.

نگهداری و پرورش حلزون

نگهداری از لیسک‌ها آسان است. لیسک‌ها معمولاً در طبیعت حدود ۱۰ سال عمر می‌کنند. اما در قفس حدود ۳ تا ۷ سال. لیسک‌های بومی منطقه حتی تا ۱۵ سال هم عمر می‌کنند.

آنها برای انسان و سایر جانوران بی‌خطرند. نگهداری آن‌ها بسیار کم خرج است و به ندرت به بیماری مبتلا می‌شوند. اگر هم بیمار شوند علایم بیماری را به موقع نشان می‌دهند و شما وقت کافی دارید تا برای آن‌ها کاری کنید.

حداقل توجه برای نگهداری آن‌ها لازم است. آن‌ها بدون توجه می‌میرند.

لازم به ذکر است که پرورش حلزونها نیاز به شرایط و ابزار خاصی دارد، برای مثال: ایجاد لوکیشنی طبیعی همراه با هایگرومتر ( دستگاه اندازه گیری میزان رطوبت)، تمپرومتر ( دستگاه اندازه گیری دمای هوا)، خاک مرطوب و نور کافی ( شمع)، وزنه و دستگاه اندازه گیری سایز حلزون، کیت آنالیزگر ترکیبات خاک و شیشه های مخصوص برای مشاهده ی تخم ها از جمله این وسایل مورد نیاز است.

تغذیه حلزون

بیشتر حلزون‌ها، برای تجزیه غذا، هزاران ساختار دندان مانند میکروسکپی در روی زبان تسمه مانندشان دارند که به نام سوهانک یا رادولا شناخته می‌شود. رادولا همانند یک سوهان عمل کرده و غذا را برای حلزون گرسنه به قطعات کوچکتر اره می‌کند.

حلزون‌ها معمولاً گیاهخوار هستند و در اصل از سبزیجاتی مانند برگ‌ها، سافه ها و گلها تغذیه می‌کنند. اما برخی از گونه‌های بزرگتر حلزون حیوانات شکارچی بوده و همه چیز خوار یا در برخی موارد کاملاً گوشتخوار هستند. به علت اندازه نسبتاً کوچک حلزون و حرکت آهسته آن، حلزون توسط بسیاری از حیوانات از جمله جوندگان، پرندگان، دوزیستانی مانند قورباغه و وزغ شکار می‌شوند. علاوه بر این، حلزون‌هایی که در محیط آبی و دریایی زندگی می‌کنند، توسط ماهی‌ها شکار می‌شود

مکان و شرایط زندگی حلزون

آب و هوا مناسب برای پرورش حلزون: دمای 15 تا 25 درجه سانتیگراد با رطوبت بالا (75 تا 95 درصد)

خاک مناسب برای پرورش حلزون: نباید مقدار زیادی شن و ماسه و یا خاک رس داشته باشد، محتوای 20-40٪ مواد آلی باشد، pH حدود 7 باشد.

در بعضی شکم پایان به ویژه لیسه‌های خشکی و دریازی، صدف کوچک شده یا از بین رفته است. رشد در این موارد شامل بازشدگی است که در نتیجه توده احشایی تا حدودی یا بطور کامل به جایگاه نوزادی خود برمی‌گردد. لیسه‌های ساکن خشکی برای جلوگیری از خشک شدن باید در نقاط مرطوب بسر برند. این جانوران معمولاً شبها از جایگاه خود خارج می‌شوند و از سبزیها تغذیه می‌کنند. لیسه‌ها خسارات زیادی به باغها وارد می‌آورند. فضای جبه همه حلزونهای ساکن خشکی از محفظه آبششی به محفظه ششی تغییر یافته است و این حلزونها از هوا تنفس می‌کنند. پاره‌ای از این جانواران، سازگاری مجدد با محیط آب یافته‌اند اما هنوز هم با شش تنفس می‌کنند و برای گرفتن هوا باید گاهگاهی به سطح آب بیایند.

انواع حلزون قابل پرورش

حلزون هرمافروديت

حلزون هم نر و هم ماده است بنابراين مي‌تواند در يک زمان هم تخم و هم اسپرم را تولید کند. البته براي بارور کردن تخم‌ها، حلزون‌ها بايد اسپرم‌هاي خود را با یکدیگر مبادله کنند.

حيواني که هم نر و هم ماده‌است، هرمافروديت نام دارد. حلزون قهوه‌اي رنگ باغچه‌اي، در يک زمان حدود ۸۰ تخم کروی زرد يا سفيد رنگ بر روی خاک سطحي باغچه مي‌گذارد.

حلزون مي‌تواند بيشتر از ۶ بار در سال تخم ريزی کند. حدود دو سال طول مي‌کشد تا يک حلزون بالغ شود.

حلزون‌های بدون صدف

در بعضي شکم پايان به ويژه ليسه‌هاي خشکي و دريازي، صدف کوچک شده يا از بين رفته‌است. رشد در اين موارد شامل بازشدگي است که در نتيجه توده احشايي تا حدودي يا بطور کامل به جايگاه نوزادي خود برمي‌گردد.

ليسه‌هاي ساکن خشکي براي جلوگيري از خشک شدن بايد در نقاط مرطوب بسر برند. اين جانوران معمولاً شبها از جايگاه خود خارج مي‌شوند و از سبزيها تغذيه مي‌کنند. ليسه‌ها خسارات زيادي به باغها وارد مي‌آورند.

فضاي جبه همه حلزونهاي ساکن خشکي از محفظه آبششي به محفظه ششي تغيير يافته‌است و اين حلزونها از هوا تنفس مي‌کنند.

پاره‌اي از اين جانواران، سازگاري مجدد با محيط آب يافته‌اند اما هنوز هم با شش تنفس مي‌کنند و براي گرفتن هوا بايد گاهگاهي به سطح آب بيايند.

حلزون اسکارگو یا خوراکی

یکی از گونه‌های خوراکی حلزون، اسکارگو نام دارد. خوراکی که از حلزون اسکارگو تهیه می‌شود به همین نام نیز خوانده می‌شود. شاید بتوان گفت که تعداد خاصی از حلزون ها خوراکی هستند چرا که تعدادی از آنها آنقدر کوچک اند که مناسب خوردن نیستند.

در فرانسه نوع خاصی از آن به نام Helix pomatia برای پختن استفاده می‌شود، پختن آن نیز به این صورت است که پس از خارج کردن گوشت از پوسته با کره، سیر و انواع ادویه ها طبخ شده و دوباره به داخل پوسته برگردانده می‌شوند.

 

دلایل پرورش حلزون

پرورش حلزون خوراکی

گوشت حلزون به خاطر داشتن میزان پروتئین بالا، آهن، چربی پایین و آمینو اسیدهای کامل که برای بدن انسان نیاز است مورد توجه قرار گرفته است.

میتوان تخم های حلزون را بعنوان یکی دیگر از غذا های لذیذ و گرانقیمت نام برد.

حلزون داخل ایران برای انسان استفاده خوراکی ندارد و باید حلزون صادر شود.

پرورش حلزون طبی و آرایشی

تولید کرم حلزون و یا استفاده در طب سنتی برای جوانسازی و روشنایی پوست

با اینکه استفاده از کرم های حلزون در یک دهه گذشته رونق بسیاری پیدا کرده است، اما استفاده از حلزون زنده شیوه تازه ای است که راه خود را به سالن های زیبایی ژاپن باز کرده است.

 

ماده لزجی که حلزون هنگام عبور از خود باقی می‌گذارد (موکوس) دربرگیرنده ترکیبی از پروتئین‌های قدرتمند، آنتی اکسیدانها و هیالورونیک اسید است که گفته می‌شود به احیای رطوبت پوست کمک کرده، التهاب را فرو می‌نشاند و پوست مرده را از بین می‌برد. این ماده به صدمات وارد شده توسط خورشید به پوست صورت کمک می‌کند.

ترشحات حلزون به دو صورت باعث طراوت پوست می‌شود: اول آنکه دارای الاستین و کلاژن و دیگر پروتئین های تشکیل دهنده پوست است و دوم آنکه باعث کاهش آسیب رادیکال های آزاد به می‌شود.

کسانی که این روش را تجربه کرده اند می‌گویند حلزون ها سریع تر از حد تصور روی پوست حرکت می‌کنند، به راحتی از پوست جدا نمی‌شوند و به فرد احساس یک جریان خفیف الکتریکی را می‌دهند.

پرورش حلزون آکواریومی

نگهداری در آکواریوم های گیاهی

چند مدل حلزون هست که شما میتوانید آنها را در آکواریوم گیاهی خود نگهدارید چون یا نرخ تکثیر پایینی دارند و شما میتوانید رشد جمعیت آنها را کنترل نمایید و یا اینکه به هیچ وجه در آب شیرین تخم اینگونه از حلزونها به حلزون تبدیل نمی‌شود و نیاز به یکسری شرایط خاص دارد. شما میتوانید از حلزون عاج (Ivory Snails)، حلزون توت فرنگی (Nerite Snails)، حلزون رامشورن (Ramshorn Snails)، حلزون لوله ای (Trumpet Snails)، حلزون زبرا (zebra snails)، حلزون سیب یا حلزون طلائی در آکواریوم های گیاهی استفاده نمایید.

بازار اقتصادی حلزون

حلزون در ایران مصارف مشخصی ندارد و بازار هدف در ایران را باید پیدا بکنید. برای صادرات تقریبا بیشتر کشورها خواهان آن هستند یا خودتان یک نوع مصرف را ایجاد کنید.

مثلاً: مصرف برای خوراک زالو برای پرورش دهنده های زالو، برای ترمیم و جوان سازی پوست استفاده در آرایشگاه ها و مطب های طب سنتی، فروش به عنوان حیوان خانگی، استحصال مواد تولیدی توسط حلزون و

استفاده از حلزون برای زیبایی در اروپا رایج نیست اما به نظر می‌رسد زیبایی پسندان اروپایی هم بزودی از قافله عقب نمانند.

حلزون ها را می‌توان تازه، یخ زده و یا پخته شده در ظروف به فروش برسانید. بازار اصلی هتل ها و رستوران ها هستند. مصرف خوراکی در انگلستان طی دهه گذشته بطور قابل توجهی افزایش یافته و بیشتر آنها وارد کشور شده اند.

صادرکنندگان اصلی حلزون کشورهای لهستان، الجزایر، یونان و ترکیه هستند.

جداول خلاصه اطلاعات مالی طرح

الف) اطلاعات میزان ارائه تولیدات در ضریب نقطه سربسر :

رديف

عنوان شاخص اطلاعاتی

ميزان

واحد

1

ضریب ميزان ارائه خدمات در نقطه سربسر

58

درصد

ب ) اطلاعات مالي و اقتصادی طرح :

رديف

عنوان شاخص اطلاعاتي

ميزان

واحد

1

میزان سرمایه کل مورد نیاز اجرای طرح

6,398

میلیون ریال

2

میزان سرمایه ثابت

3,292

میلیون ریال

3

میزان سرمایه در گردش

3,106

میلیون ریال

4

نرخ برگشت سرمایه

57

درصد

5

مدت زمان برگشت سرمایه

1.8

سال

6

سود خالص

3,622

میلیون ریال

7

سود ناخالص

14,097

میلیون ریال

8

هزینه خرید مواد اولیه

1,503

میلیون ریال

9

هزینه های عملیاتی سالانه مورد نیاز طرح

8,730

میلیون ریال

10

ارزش افزوده خالص طرح

12,988

میلیون ریال

11

ارزش افزوده ناخالص طرح

13,955

میلیون ریال

12

هزینه های نگهداری و تعمیرات (نت) سالانه طرح

60

میلیون ریال

13

هزینه های استهلاک طرح

158

میلیون ريال

14

سرمایه مورد نیاز جهت تامین ابنیه

0

میلیون ریال

15

سرمایه مورد نیاز خرید تجهیزات

1,617

میلیون ریال

16

هزینه های متغیر طرح

4,366

میلیون ریال

17

سرمایه مورد نیاز تامین وسایل حمل و نقل شهری

0

میلیون ریال

18

ارزش فروش محصولات سالانه طرح

15,600

میلیون ریال

19

هزینه های ثابت طرح

6,461

میلیون ریال

20

تعداد پرسنل ستادی و اجرایی مورد نیاز اجرای طرح

4

نفر

21

هزینه های قبل از بهره برداری طرح

315

میلیون ریال

22

هزینه های حاملهای انرژی و ارتباطات (سوخت، آب شرب ،تلفن، برق و...)

81

میلیون ریال

23

میزان حقوق سالانه پرسنل ستادی و اجرایی طرح

7,637

میلیون ریال

24

نسبت افزوده ناخالص به ارزش کل فروش سالانه

89

درصد

25

نسبت افزوده خالص به کل فروش سالانه

83

درصد

26

نسبت افزوده خالص به سرمایه گذاری کل

203

درصد

27

سرانه سرمایه ثابت

823

میلیون ریال

28

سرانه سرمایه گذاری کل

1,600

میلیون ریال

29

نسبت سود خالص به کل فروش سالانه

23

درصد

30

سرانه ارزش کل فروش سالانه

3,900

میلیون ریال

31

نسبت سود خالص به سرمایه ثابت

110

درصد

32

مقدار NPV

5,197

میلیون ریال

33

مقدار NPV/I

24

درصد

34

میزان IRR در حالت عادی

83

درصد

35

میزان IRR در حالت بدبینانه

48

درصد

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

instagramwhatsuptelegram
logo

دفتر مرکزی : تهران - میدان آرژانتین- بلواربیهقی- کوچه 14 شرقی - پلاک 18 | تلفن تماس : 09120474369 | tojihinew@gmail.com