مجتمع دی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی ,

menuordersearch
newtojihi.ir
قبلی
 مجتمع درمانی و کلینیک و دی کلینیک
بعدی

مجتمع دی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی

(0)
(0)

سال 99

مجتمع دی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی
سال تهیه طرح
سال 99
تعداد
+
_
عدد
75,000 تومان
موجود

دلایل ایجاد مجتمع های درمانی تخصصی در کالبد فضاهای شهری و مسکونی

  امروزه با پیشرفت علوم زیستیکاملاً مشخص شده که موجودی به نام انسان مجموع ه­ای است از­ویژگی­ های جسمانی و مشخصه­ های روانی که مطلقاً از یکدیگر قابل تفکیک نیستند. تغییرات بدن انسان مساوی است با تغییرات روح و دگرگونی روح با دگرگونی بدن برابر است. بدن انسان همیشه به صورت یک کل واحد عمل می­کند، نه به صورت یکسری بخش ­های جد از هم. ذهن و بدن از هم جدا نیستند و تقریباً هیچ پدیده­ای وجود ندارد که تأثیرات آن تنها جسمی یا روانی باشد. نه ذهن از عناصر و استعدادهای مستقل تشکیل شده است و نه جسم از بخش­های متفاوت بوجود آمده است. تغییر در هر بخش آن می­تواند برکل بدن اثر بگذارد.

  از سویی دیگر، همسازی یکی از متمایزترین جنبه های حیات معنوی هر فرد، شخصیت او است. شخصیت هر فرد همان الگوی کلی یا ساختمان بدنی، رفتار، علایق، استعدادها، توانایی، گرایش ها و صفات دیگر او است. به این ترتیب می‌توان گفت که منظور از شخصیت، مجموعه یا کل خصوصیات و صفات فرد است. در رابطه با اثر درمانی­های سریع و تخصصی بر شخصیت انسان، یکی از گسترده ترین عقاید این است که درمان تخصصی، از راه های گوناگون در روحیه و شخصیت انسانها اثر مثبت می‌گذارد. چنین تأثیرات مثبتی ممکن است موقت یا دایمی باشد یا در مورد افراد مسن تر، به این دلیل که فرآیند رشد و تکامل روانی و عاطفی آنان درحال نزول است، بیش از افراد جوان­تر صحت داشته باشد. احتمالاً مهم ترین جنبه این تأثیرها، رشد شخصیت است. علاوه بر رشد شخصیت، درمان سریع و تخصصی به طور موثری در تحول «جنبه اجتماعی شخصیت » یا «صلاحیت و شایستگی اجتماعی » فرد اثر داشته است. درمان تخصصی به طور عمومی سرشار از فرصت های مناسب برای برخورد با موانع و مشکلات و اتخاذ شیوه های مناسب به منظور رفع آن هاست. این وضعیت از نظر سلامت روانی افراد اهمیت بسیار دارد. در واقع، انتخاب شیوه یا شیوه های درمانی که منجر به تسلط و غلبه بر عوارض بیماریها و صدمات ناشی از حوادث می‌شود، از نظر سلامت جسمانی و حتی روانی بسیار مهم است ؛ زیرا نه تنها احساس رضایت را در فرد گسترش می‌دهد، بلکه باعث می‌شود در برخورد با موانع و مشکلات، روحیه ای مقاوم، جستجوگر، چاره اندیش، منعطف و تحمل پذیر داشته باشد. بنابراین، غلبه کردن بر کشمکش ها و مشکلات در درمان، امکان دارد احساس شخصی فرد را در مورد شایستگی و کنترل خویش افزایش دهد، انگیزه درونی او را برای بروز رفتار شایسته بیشتر کند و شخصیت او را به شکلی بسیار مثبت، تحت تأثیر قرار دهد.

  افزایش سطح بهداشت و سلامت مردم اثر مستقیمی بر شاخص­های اقتصادی جامعه دارد، چنانچه افراد جامعه قادر باشند به راحتی به فعالیت اقتصادی و اجتماعی بپردازند، رشد اقتصادی شتاب افزایشی را تجربه خواهد نمود. این موضوع در بیانیه رسمی سازمان جهانی بهداشت در ابتدای قرن جدید در اجلاس سی­ام خود، که " مهمترین هدف اجتماعی دولتها را رساندن کلیه مردم جهان به درجه­ای از سلامت که بتوانند از نظر اجتماعی و اقتصادی دارای زندگی موثری باشند " نیز منعکس شده بود.

  تلاش و اهتمام دولتها به بهبود سطح بهداشت همگانی علاوه بر سرمایه­گذاری های مستقیم دولت در بخش بهداشت و درمان، به شکل اجرای حمایت از بخش غیردولتی و در نظر گرفتن تسهیلات برای این بخش نیز انجام می­پذیرد. اجرای این حمایتها معمولاٌ در ارتقای سطح خدمات ارائه شده به بیماران اثر قابل توجهی برجای می­گذارد.

  از دیگر سو با توجه به افزایش ظرفیت دانشکده­های پزشکی کشور در دهه­های 1370، 1380، 1390 و افزایش تعداد پزشکان عمومی و متخصص جویای کار، لزوم توجه هرچه بیشتر به سرمایه­ گذاری در بخش بهداشت و درمان آشکارتر می­گردد. چرا که علیرغم نیاز مبرم شهروندان به خدمات بهداشتی و درمانی، خصوصاٌ در مناطق محروم، بدلیل عدم وجود امکانات کافی، تعداد زیادی از فارغ ­التحصیلان دانشکد ه­های پزشکی کشور فاقد شغل مرتبط با تخصص خود می‌­باشند.

  اجرای چنین طرحهایی ضمن آنکه کمک شایان توجهی به بهبود سطح بهداشت همگانی است، زمینه مناسبی برای اشتغال به کار دانش­آموختگان علوم پزشکی از قیبل پزشکان عمومی و تخصصی را فراهم می­آورد. شایان به ذکر است که با توجه به اینکه درصد بالایی از فارغ­التحصیلان این رشته ها را بانوان تشکیل می­دهند، این طرح می­تواند قشر انبوهی از بانوان پزشک عمومی و متخصص را بکارگیری و عهده­دار جایگاههای مناسب در این موسسه درمانی تخصصی بنماید.

تعریف مجتمع دی کلینیک

  مجتمع­ دی ­کلینیک به مجتمع پزشکی اطلاق می­شود که پس از انجام جراحی، بیمار حداکثر ظرف چند ساعت قادر به ترک مرکز بشود. اعمال جراحی انجام شده اعم از جراحی مینور یا ماژور (جراحی مینور بدون بیهوشی و با بی­حسی موضعی، جراحی ماژور، با بیهوشی انجام می­گردد) حتی در مورد اعمال جراحی ماژور که با بیهوشی عمومی انجام می­گردد نیز باید بیمار پس از به هوش آمدن مرکز را ترک نماید و نیازی به بستری شدن نداشته باشد.

هدف از تأسیس این گونه مراکز ممانعت از تحمیل هزینه سنگین به بیمار و حذف مخارج و مشکلات ناشی از هتلینگ و ترخیص هرچه سریعتر بیمار می­باشد. مجموعه متخصصین گروه جراحی که می­توانند مبادرت به اعمال جراحی نمایند عبارتند از:

جراحان عمومی، ارولوژی (جراحان مجاری ادراری و کلیه)، ارتوپدی (جراحان استخوان و مفاصل)، زنان و زایمان، جراحی اطفال، گوش و حلق و بینی، ترمیمی و جراحی­های چشم. متخصصین فوق ­الذکر عمل­هایی را در این مراکز­ می­توانند انجام دهند که حداکثر مدت توقف بیمار بعد از عمل جراحی چند ساعت بیشتر نباشد و تا حد امکان بیمارانی را جهت عمل در این مراکز انتخاب کنند که احتمال خطر ضمن و بعد از عمل حداقل باشد و بعلاوه قبلاً تمام بررسی­ های دی­ کلینیک انجام شده و حتماً لازم است این مراکز با یک بیمارستان در نزدیکی خود قرارداد رسمی داشته باشد تا در صورت پیش آمدن مشکل در ضمن عمل، بیماران به فوریت و بدون قید و شرط در آن بیمارستان بستری و پذیرش شوند، انجام اعمال جراحی در مراکز جراحی محدود در مورد افرادی صورت می­گیرد که ریسک عمل جراحی حداقل باشد و بیمارانی که بعلت داشتن مشکلات در سایر ارگان­ها باعث افزایش ریسک عمل جراحی می­گردند، در این مراکز پذیرفته نشوند، بعلاوه بیمار باید به لحاظ فکری و فرهنگی قدرت انجام دستورات بعد از عمل را به نحو احسن داشته باشد. نمونه بارز بیمارانی که نباید در این مراکز عمل شوند عبارتند از:

  • بیمارانی که به عنوان عقب­مانده ذهنی شناخته شده باشند.
  • بیمارانی که دچار عفونت­های مجاری تنفسی، ریوی، کلیوی و کبدی (هپاتیتها) یا شکمی باشند.
  • بیمارانی که علایم حیاتی طبیعی نداشته یا دچار شوک و تروما شده باشند.
  • بیمارانی که نیازمند مانیتورینگ هستند.
  • نوزادان و شیرخواران زیر سه ماه.
  • بیماران خیلی چاق، بیماران آسمی، بیماران دچار کم خونی، بیماران بسیار مسن و بیمارن قلبی، ریوی و هیپرتانسیو (فشار خون بالا).
  • پذیرش بیمارانی که نیاز به اقدامات درمانی غیر جراحی داشته باشند جز در موارد فوریت ها (اورژانس) ممنوع است.

  لیست اقدامات تشخیصی درمانی و اعمال جراحی سرپایی مجاز و امکانات لازم برای انجام امور مزبور در مراکز جراحی محدود همه ساله از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متناسب با پیشرفت های پزشکی اعلام می­گردد.

  عمده گروه و تیپ تجهيزات پزشکي مجتمع ­های دي­کلينيک شامل انواع متنوع دستگاه های الکتروشوک، الکتروکارديوگرافي، پرفيوزر، ساکشن پرتابل، اکسيژن پرتابل، پالس اکسي متر، ترالي کد، دستگاه های مانيتور پرتابل است که هرکدام به يک دستگاه مانيتور سانترال متصل مي باشند.

  بيماراني که قبل و پس از عمل جراحي در اين مجتمع­ های دی­ کلینیک بستري مي­ گردند، شامل جراحي­ هاي عمومي کوچک، ترميمي، زيبايي، فيکو، آنژيوگرافي، رينوپلاستي، فيستول­ گذاري، PEG گذاري، ERCP، لاپاراسکوپي، تعبيه سوند دبل­جي، جراحي­هاي گوش و حلق و بيني مثل تمپانوپلاستي، استاپدکتومي، لوزه، جراحي­هاي زنان مثل کورتاژ، هيستروسکوپي و ... ساير جراحي­هاي سرپايي مي­باشد. اکثر اين بيماران عصر همان روز مرخص مي­شوند و يا در صورت نياز به بخش­هاي باليني منتقل مي­گردند.

  ساير بيماراني که قبل از عمل در اين بخش بستري و پس از آمادگي به اتاق عمل منتقل مي­گردند، شامل
جراحي­هاي زانو، لاپاراتومي، فتق، جراحي اسليو، آنژيوپلاستي و .... مي­باشند. بديهي است اينگونه بيماران پس از عمل جراحي مستقيماً به بخش­هاي باليني و يا ويژه منتقل خواهند شد.

پس از ورود بيمار از واحد پذيرش مجتمع دي­کلينيک، مراتب به اطلاع پزشک معالج رسانده مي­شود و دستورات لازم از قبيل اقدامات دی­کلينيکي، آزمايشات خون، مشاوره­ها و ... پيگيري و انجام مي­گردد.

آموزش­هاي قبل از عمل توسط پرستاران به بيماران ارائه مي­گردد. پس از انتقال بيمار به اتاق عمل و انجام عمل جراحي توسط پزشکان متخصص، مراقبت هاي پرستاري توسط پرستاران مجرب و کارآزموده به بيماران ارائه و در بعد از ظهر همان روز پس از اطمينان از ثابت شدن وضعيت باليني بيمار طبق دستور پزشک معالج، بيماران مرخص مي­شوند.

قبل از ترخيص مجدداً به هر يک از بيماران آموزش نحوه مراقبت از خود در منزل از جمله رژيم دارويي، غذايي، مراقبت از برش جراحي توسط پرستاران بطور شفاهي به همراه يک نسخه کتبي از آموزش­ها و تاکيد به تاريخ مراجعه بعدي ارائه مي­گردد.

شایان ذکر است در قسمت ضمائم این طرح موارد ذیل به تفصیل و مسبوط آورده است :

  • گروه ليست اعمال مراکز جراحي محدود و زیرگروه هر یک از اعمال جراحی قابل اجرا در مجتمع­ های دی ­کلینیک.
  • آئین­نامه مصوب وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در خصوص تاسیس و اداره مجتمع­های دی­کلینیک

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

instagramwhatsuptelegram
logo

دفتر مرکزی : تهران - میدان آرژانتین- بلواربیهقی- کوچه 14 شرقی - پلاک 18 | تلفن تماس : 09120474369 | tojihinew@gmail.com