لوستر سازی در ایران یکی از تولیدات قدیمی است و چون این کار بسیار ظریف و حساس است نیاز بهدقت و سلیقه بسیاری دارد، بنابراین میتوان گفت این صنعت در ایران یکی از صنایع موفق بوده و ذوق و سلیقه ایرانی در گسترش و ارتقای آن در کشور مؤثر بوده است.
طرح تولید انواع لوستر برای راه اندازی یکی از قدیمی ترین تولیدات در ایران است. کار کردن در زمینه لوستر سازی نیازمند دقت و سلیقه بسیار زیادی است، چراکه لوستر ترکیبی از صنعت و هنر است. تولیدات لوستر در کشور ایران دارای بیش از 50 سال سابقه و شهرتی جهانی است و نشان دهنده ذوق و سلیقه ایرانیان است. این صنعت در کشور ما یکی از صنعتهای موفق است که به دلیل معروف بودن در سراسر جهان، میتواند در نوع خودش پربازده باشد.
صنعت ایران طی سال های گذشته فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرده و ماحصل این تجربیات را شاید بتوان در بالا بودن ریسک سرمایه گذاری در آن دانست. این بالا بودن ریسک باعث شده بسیاری از تولیدکنندگان و صنعت گران به حاشیه امن سودهای کوچک و محدود رانده شوند و سرمایه گذاران جدید نیز تمایل چندانی به ورود در این عرصه نداشته باشند. حال آنکه در این طرح به دنبال معرفی عرصه ای از صنعت هستیم که شما را با کمترین ریسک سرمایه گذاری رو به رو کرده و سودی تضمینی را برای شما به ارمغان میآورد.
لوسترنوعی از چراغ سقفی است که معمولا از تجمل و تزیینات برخوردار است، معمولا در لوسترها از تکه های شیشه و یا آکریلیک استفاده میشود و دارای چندین شعله روشنایی هستند.لوسترها بیشتر در فضاهای مسکونی، اقامتی و رستورانها کاربرد دارند برای نمونه در سالن های پذیرایی و یا لابی ورودی آپارتمانها، همچنین در فضاهای سکون هتل ها، مثل لابی و همچنین در رستورانها در بخشهای مرکزی است.
صنعت لوستر سازی آمیخته ای از هنر، مهارت و صنعت است. به دلیل اینکه لوستر جزو کالاهای تزئینی است، دارای ریزه کاریهای بسیاری است.
لوستر از جمله وسایل تولیدی در کشورمان است که بیشتر مواد اولیه آن در داخل کشور تولید میشود. طی سالهای اخیر صنعت لوستر سازی رونق خوبی گرفته است، اما رکود اقتصادی دارای تاثیرات منفی بر روی این صنعت نیز بوده است، به طوری که 25 درصد از مجموع کارگاههای رسمی و غیر رسمی تولید لوستر در سراسر کشور تعطیل گردیده است.
در صنعت لوستر سازی کشور، در حال حاضر 300 هزار کارگر ماهر در حالت فعالیت میباشند. لوستر سازی حرفه ای است که ممکن است در قالب یک حرفه به آن نگاه شود، در حالی که ترکیبی از چندین حرفه شامل تراش کاری، خم کاری، پرس کاری، ریخته گری، آب کاری، قلم زنی و … است.
طبق طرح تولید انواع لوستر، صنعت لوستر سازی جزو صنعتهای قدیمی و ریشه دار در کشورمان است که در حال حاضر از اوضاع مساعدی برخوردار نیست.
چراکه در حال حاضر کشورمان شرایط اقتصادی نامناسبی را تجربه میکند و به همین دلیل کم تر کسی حاضر است، هزینههای بسیاری را برای خرید لوستر پرداخت کند.
اغلب افراد لوستر را به عنوان کالای نچندان ضروری از لیست کالاهای مورد نیاز خود حذف میکنند. همین موضوع سبب شده است که فعالیت افراد مشغول به کار در صنعت لوستر سازی رو به کسادی باشد.
متاسفانه طی سالهای اخیر، 25 درصد از کارگاههای تولید لوستر تعطیل شده اند و افرادی که به این کار مشغول بوده اند، این کار را رها کرده و در زمینههای دیگری فعالیت میکنند.
کد آیسیک انواع لوسترهای موجود در کشورمان به شرح موارد زیر است :
کد آیسیک انواع لوستر : کد 3150312360
کد آیسیک قطعات سرامیکی لوستر : کد 2691512337
کد آیسیک قطعات چینی لوستر : کد 2691512318
کد آیسیک دانههای بلوری لوستر : کد 2610412380
کد تعرفه گمرکی انواع لوستر : کد 94051000
تولید لوستر در حال حاضر در کشور ما به صورت سنتی است. بیشتر واحدهای تولید لوستر وچراغهای روشنایی در تهران و شهرکهای صنعتی اطراف آن واستانهای مشهد، اصفهان و مازندران متمرکزهستند. متاسفانه نسبت به چند سال گذشته برخی از کارگاههای تولیدی تعطیل شده اند. با توجه به پیشینه این صنعت، تولیدات داخلی دارای کیفیت بسیار مطلوبی است اما به دلیل بروز مشکلات جدی میزان تولید روبه کاهش است. در حال حاضر ۴۰۰ کارخانه تولید کننده لوستر و چراغ های روشنائی و تزئینی در کشور فعال هستند که حدود ۴۰هزار نفر بصورت مستقیم در آنها شاغل هستند و بیش از یکصد هزار نفر هم بصورت غیر مستقیم در این صنعت اشتغال دارند. حدود ۷۰درصد از مواد اولیه تولید لوستر و چراغ های روشنائی و تزئینی کشور از داخل تامین میشود و تولیدات داخلی هم پاسخگوی بیش از ۸۰درصد از نیاز داخل هستند در حال حاضر انواع لوستر و چراغ های روشنائی و تزئینی تولید کشورمان به کشورهای مختلف آسیای مرکزی و منطقه قفقاز و آلمان صادرات میشود
هزینه های سنگین نهاده های تولید نسبت به کشورهای رقیب اعم از نیروی کار، مواد اولیه،عدم ثبات زنجیره تامین کالا، بالارفتن قیمت مواد اولیه از قبیل برنز، انواع شمش برنج و درنتیجه کمبود مواد اولیه از قبیل قطعات رابط، لوله های برنجی
- عدم وجود تسهیلات لازم برای نوسازی ساختار فرسوده و قدیمی تولید
آنالیز قطعات محصولات
سرپرست تولید، قطعات محصول مورد نظر برای کسری و جمع آوری توسط تامین قطعه را به انبار مواد اولیه تحویل میدهد.
ساخت محصول
در این مرحله، لوستر وارد ساخت و تولید میشود که شامل مراحل زیر میگردد:
برش، جوشکاری، پرداختکاری، سیمبندی، آبکاری و لاک زنی
مونتاژ
در این مرحله، محصول از قسمت آبکاری برای مونتاژ نهایی وارد قسمت انبار نیمه ساخته و مونتاژ میشود.
کنترل کیفیت
در این مرحله محصول آماده شده از همه لحاظ توسط ناظرین کنترل کیفی بررسی میشود تا تمامی استانداردهای لازم آن لحاظ شده باشد.
بسته بندی نهایی و ارسال
محصول پس از QCبه انبار محصولات برای بستهبندی نهایی فرستاده میشود. در اینجا پس از بستهبندی با متدهای روز و ایجاد اطمینان از سلامت کالا به تمامی نقاط کشور ارسال میگردد.
دفتر مرکزی : تهران - میدان آرژانتین- بلواربیهقی- کوچه 14 شرقی - پلاک 18 | تلفن تماس : 09120474369 | tojihinew@gmail.com